Kérje hírlevelünket!                Név:     Email:
 

1066 Budapest,
Teréz krt. 38.

Telefon: 06 1 430-0266
Fax: 06 1 430-0267
Mobil: 06 30 411-2875
Email:
info--.at.--outdoorcsapatepites.hu

Csapatépítés

Életünk során mindannyian számos csoport tagjai vagyunk. Családunk, baráti társaságunk, iskolai osztályközösségeink, munkahelyi kollektíváink életünk minden területén meghatároznak minket.

De a csoport önmagában csupán emberek közös halmazát jelenti, míg a csapat egy más, magasabb minőséget képvisel. A csapat tagjai nem csupán „együtt vannak”, hanem egy közös cél érdekében hatékonyan együttműködnek.

Közismert tény, hogy a kollégák együttműködése, a csapatmunka az üzleti szektorban is komoly eredményeket jelent. Hiszen a csapat összehangolja az egyes munkatársak tudását, képességeit, melyből értékes vállalati tőke keletkezik.

Napjainkban, amikor az információ és a tudás már mindenki számára egyformán hozzáférhető, az emberi erőforrásban rejlő potenciál rendkívüli mértékben felértékelődik. Éppen ezért a szakmai tudás mellett egyre fontosabb szerepet kap a munkatársak személyisége, érzelmi intelligenciája, kommunikációs- és együttműködési készsége.

Ezen készségek fejlesztésének kipróbált és hatékonyan működő eszköze a csapatépítés.

A csapatépítés célja, hogy segítsen felfedezni, kiaknázni, illetve fejleszteni a munkatársakban rejlő képességeket, készségeket, melyek használatával a csapat hatékonysága megsokszorozódik, és ami a csapattagok között hatékony együttműködést és az egymás iránti bizalom megerősödését vonja maga után.  A csapatépítés során feltárt emberi tulajdonságok, készségek, képességek ismeretében a munkahelyi teamben mindenki megtalálhatja magának azt a pozíciót, munkaterületet, amelyben kiteljesedhet, és amelyben tudásának, személyiségének legjavát hasznosíthatja.
Ha pedig a munkavállaló megtalálja helyét a szervezetben, garantáltan a legtöbbet hozza ki magából. Ehhez persze nagyfokú önismeretre, érett személyiségre és kifinomult érzelmi intelligenciára van szükség. A csapatépítés eszközei pedig egytől egyig ezek fejlesztésére alkalmas módszerek.

A csapatépítés a már kialakult, stabil csapatok esetében is kiemelkedő fontossággal bír. Hiszen a jól működő csapat egységének és hatékonyságának fenntartása érdekében folyamatos odafigyelésre, aktivitásra van szükség, melyhez szintén remek eszköz a csapatépítés.

 

Híreink

Mitől lesz hatékony a csapatépítés?

Teszt hír Az Egyesült Királyságban végzett 2009-es felmérés …

Bővebben »


Szállásajánlataink

Bővebben »